Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt WimOskamFruit gebruik van functionele, analytische tracking cookies en vergelijkbare technologie, die door WimOskamFruit of derden worden geplaatst. Nadere informatie kunt u vinden op onze "Privacyverklaring WimOskamFruit" pagina.

Geniet weer van onze echte Kromme Rijnstreek asperges. Het aspergeseizoen loopt van eind april tot de feestdag Sint Jan, op 24 juni.

Veel zorg besteden wij aan de kwaliteit en smaak van onze asperges. Zowel in onze fruitautomaat als onze fruitverkoop bij de loods kunt u weer onze asperges kopen. Deze zijn echt van topkwaliteit!

Kom bij ons langs en proef bij ons deze prachtige groente!

Wim Oskam Fruit nodigt u uit om kennis te maken met onze overheerlijke unieke witte Kromme Rijn asperge.

Super gezond

Asperges zitten ook boordevol vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. De unieke groente werkt bloedzuiverend en kan als vochtafdrijvend middel worden gebruikt bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Past prima in diëten!
De asperge bevat erg weinig calorieën en tegelijkertijd zoveel belangrijke vitaminen.

De witte asperge

Witte asperges groeien onder de grond in kalkhoudend zandgrond, terwijl groene asperges boven de grond groeien. Het oogsten van de witte asperges is een delicaat klusje. Onze asperge stekers letten erop dat deze zo min mogelijk worden blootgesteld aan zonlicht. De oogst gebeurt vooral in de vroege ochtend en aan het begin van de avond. Het aspergeseizoenis betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden. Het seizoen loopt van april tot en met juni. Traditioneel is dit de oogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni. Maar naar gelang de temperaturen in februari of begin maart steken al de eerste scheuten de kop op.